ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Επίσκεψη ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ …

Τα μικρά μας τα χεράκια έφτιαξαν πεντανόστιμα κουλουράκια,τα οποία προσφέραμε μαζί με μεγάλα χαμόγελα στα παιδάκια που ζουν στην Ιερά Μόνη Ντουραχάνη!
Εφαρμόζοντας την βιωματική μάθηση ,επιδιώκουμε την καλλιέργεια ανθρωπιστικών αξιών …όπως είναι η αλληλεγγύη ,η προσφορά και η αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Είναι σημαντικό ,τα παιδιά να ευαισθητοποιούνται από την προσχολική τους κιόλας ηλικία και να υιοθετούν την έννοια της προσφοράς και της γενναιοδωρίας ,αυτών των ανιδιοτελών πράξεων!
Η πιο σημαντική στιγμή της επίσκεψης ήταν όταν οι καινούργιοι μας φίλοι φώναξαν : “ευχαριστούμε ,να μας αγαπάτε!” 

Read more

«Οι Λίμνες» 

Προσεγγίζοντας το λιµναίο οικοσύστημα, οι μικροί εξερευνητές μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Λίμνες»,το όποιο καθοδηγούσε η Dr Άνθη Οικονόμου,Διδάσκουσα Βιολόγος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες ,απέδωσαν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του οικοσυστήματος και ήρθαν σε επαφή με την χλωρίδα και την πανίδα της Παμβώτιδας.
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έκαναν απλά πειράματα που έχουν σχέση με τις ιδιότητες του νερού μίας λίμνης, του θαλασσινού νερού, του πόσιμου νερού, τις καταστάσεις του νερού και τις βασικές αρχές της υδροστατικής, το φαινόμενο της άνωσης και της ρύπανσης του νερού. Η παρακολούθηση παραμυθιών που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος οδήγησε τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με έννοιες που σχετίζονται µε τον κύκλο του νερού και το οικοσύστηµα της λίµνης. Επίσης,μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια-δραστηριότητες παρατήρησαν και γνώρισαν µορφές ζωής που υπάρχουν µέσα και γύρω από τη λίµνη και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα εξοικονόμησης νερού.Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στη λίμνη και με την ξενάγηση στο πάρκο ερμηνείας του οικοσυστήματος Λίμνης Παμβώτιδας

Read more

Αγαπάμε την φύση !

Η θεματική της εβδομάδας είχε σχέση με την φύση και την αγάπη που πρέπει να της δείχνουμε … Οι συζητήσεις μας περιπλανήθηκαν γύρω από τη φύση ,τα πολύχρωμα λουλούδια ,τις μυρωδιές του δάσους ,τα καμαρωτά δέντρα,τα χαρούμενα ζωάκια αλλά και τους κινδύνους που απειλούν τα δάση.🦋🐛🌳🌵🌿🌻🐻🦓🐘🏔
Όλα αυτά σε συνδυασμό με διάφορα βίντεο,εικόνες,παραμύθια και προσεγμένες κατασκευούλες…
Γρήγορααααα στην κουζίνα τρέξαμε και μαγειρέψαμε λαχταριστά κριτσίνια σε σχήμα δέντρου 🥨🥨🥨
Μια άψογα σχεδιασμένη παιδαγωγική δράση από την απογευματινή σύγχρονη δομή μας
#ΚδαπΠρώτηΠρόβα

Read more

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Πρώτη Πρόβα!

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΚΔΑΠ

Το πολυδύναμο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Πρώτη Πρόβα στηρίζεται στην βιωματική και διαθεματική προσέγγιση. Η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται παιγνιώδης και ουσιαστική!

Από την προσχολική ως και την νηπιακή ηλικία,παρέχεται μία υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, η οποία θέτει τις βάσεις για την ολόπλευρη εξέλιξη και την επιτυχημένη σχολική πορεία του παιδιού.

Ελάτε να γνωρίσετε τους ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν το παιδί σας!

Εγγραφές : Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 14:00 και 17:00 με 20:30

Μεγάλου Αλεξάνδρου 99

Τηλέφωνο: 26510-73303

e-mail: protiprovazois@gmail.com

Read more

Ημέρα γνωριμίας γονέων και μαθητών στις 19 Μαΐου

Η Πρώτη Πρόβα καθιερώνει ημέρα γνωριμίας των υποψηφίων μαθητών και των γονέων τους το Σάββατο 19 Μαΐου   2018 και ώρα 10:00 με 14:00!

Αγαπητοί γονείς,

Ελάτε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις που αφορούν τους πρωταγωνιστές της ζωής μας,τα παιδιά! Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ καθιερώνει Ημέρα Γνωριμίας και ανοίγει την αγκαλιά της το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 10:00 με 14:00! Θα έρθετε σε επαφή με τους φωτεινούς παιδαγωγούς, θα ανακαλύψετε το πολυδύναμο πρόγραμμα της Πρώτης Πρόβας και θα ξεναγηθείτε στο σχολικό μας περιβάλλον.

Οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν ελκυστικά προγράμματα στο διαδραστικό νηπιαγωγείο, θα ζήσουν ένα ταξίδι στη φαντασία με την φαντασία με τις εμψυχώτριες του θεατρικού παιχνιδιού και θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια στην χρωματιστή αυλή μας!!!

Πρέπει πρώτα απ’ όλα να γνωρίσετε τους ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν το παιδί σας και που με την πολύχρωμη δράση τους θα αναλάβουν ολόπλευρα την ανάπτυξη του.

Σας περιμένουμε να συντονιστούμε για την μελλοντική μας συνεργασία.

Τηλέφωνα:

  • 26510­73303
  • 6932867432

Διεύθυνση:

Μ.Αλεξάνδρου 99, Ιωάννινα

Read more

Περίπατος στο δάσος

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσεις τις δραστηριότητες του φθινοπώρου…. από το να ζήσεις το ίδιο το φθινόπωρο μ’ένα περίπατο στο δάσος;
Στόχος μας είναι τα μικρά μας να διαμορφώσουν θετική στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον του δάσους ,προάγοντας παράλληλα την συνεργασία και την αλληλοβοήθεια.
Ο περίπατος απολαυστικός και χάρισε σε όλους μας γαλήνη ,ψυχική δύναμη και πολύ πολύ χαρα!
Σε όλη την διάρκεια της βόλτας ,συντροφιά μας ήταν τα δέντρα ,τα λουλούδια,τα σκιουράκια,τα πουλιά,τα κουκουνάρια …το θρόισμα των φύλλων.🐿🍁🌳🍂🌻
Νέες εμπειρίες σε μια εξόρμηση βιωματική και ταυτόχρονα αναζωογονητική…
γιααααα να έχουμε τα μεγαλύτερα χαμόγελα του κόσμου☀️

Read more