fbpx

Παροχές

Ο Σταθμός λειτουργεί και του 12 μήνες τον χρόνο, από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31 Αυγούστου, εκτός από τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς και κάποιες ήμερες του Πάσχα. Το ακριβές Πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανακοινώνεται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.

sitisi.png

Σίτιση

Στο σχολείο μας υπάρχει η δυνατότητα σίτισης πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Το πρόγραμμα σίτισης βασίζεται στα υγιεινή ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και προετοιμάζεται μηνιαία από το διατροφολόγο του σχολείου.

iconfinder_files_documents_folder_4852546.png

Έντυπο ενημέρωσης

Η καθημερινή αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με τη σίτιση ή κάποιο γεγονός της μέρας πραγματοποιείται μέσω ενός εντύπου, το οποίο βρίσκεται καθημερινά στην τσάντα των παιδιών.

iconfinder_school_education_files_4852562.png

Μετακίνηση μαθητών

Η Πρώτη Πρόβα με συνοδεία εκπαιδευτικών μεταφέρει με ασφάλεια τους μαθητές από και προς το σπίτι τους με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία. Οι οδηγοί είναι έμπειροι και κάτοχοι ειδικού διπλώματος.

iconfinder_chat_conversation_sms_chatting_files_4852569.png

Ενημέρωση γονέων

Επιδιώκουμε την αμφίπλευρη συνεργασία εκπαιδευτικών – γονέων με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής πορείας και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Πραγματοποιούμε δύο προγραμματισμένες προσωπικές συναντήσεις με κάθε οικογένεια κατά την ακαδημαϊκή χρονιά. Ωστόσο, όποιος γονέας επιθυμεί να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς πέρα των προγραμματισμένων συναντήσεων μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Γραμματεία ή με ραντεβού έπειτα από συνεννόηση.

iconfinder_ppt_pptx_presentation_power_point_files_4852560.png

Διαδραστικό σχολείο

Οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση της Πρώτης Πρόβας στο πλαίσιο προετοιμασίας πολιτών που θα ζήσουν σε μια κοινωνία εξελισσόμενη, επέλεξαν την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας(ΤΠΕ) στη διδακτική πράξη μέσω του διαδραστικού πίνακα. Τα παιδιά εξοικειώνονται παίζοντας και λύνοντας ασκήσεις εξασφαλίζοντας περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή, συνεργασία και ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

iconfinder_gif_animation_swf_image_4852548.png

Θεατρικό παιχνίδι

Θεωρώντας βασική την συνεισφορά του θεατρικού παιχνιδιού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας έχουμε εντάξει το θεατρικό παιχνίδι στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου. Η θεατρολόγος θέτει ως στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, την έκθεση του εαυτού τους μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο και την έκφραση – έλεγχο των συναισθημάτων τους.

iconfinder_browser_html_htm_internet_link_hyperlink_files_4852538.png

Αγγλικά

Τα Αγγλικά αποτελούν εβδομαδιαία δραστηριότητα. Το πρόγραμμα που δημιούργησε η καθηγήτρια Αγγλικών είναι σχεδιασμένο να ταιριάζει στις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος αποτελεί η γνωριμία και εξοικείωση των παιδιών με την αγγλική γλώσσα μέσα από ομαδικά, κινητικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και παραμύθια.

iconfinder_png_image_files_transparent_4852559.png

Κολυμβητήριο

Τα παιδιά του σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα μια φορά τη βδομάδα να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα της κολύμβησης στο κλειστό κολυμβητήριο Epirus Health Center. H άθληση αναπτύσσει τις κινητικές ικανότητες των παιδιών, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τους μαθαίνει την σημασία της άθλησης.

iconfinder_secret_secure_hack_unknown_files_4852564.png

Εκπαιδευτικές δράσεις

Κάθε μήνα τα παιδιά μας επισκέπτονται μουσεία, θέατρα, πολιτιστικούς χώρους και έρχονται σε επαφή με τη φύση. Επίσης, συχνά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

iconfinder_help._support_consultation_4852549.png

Παιδίατρος

Το σχολείο μας σε συνεργασία με παιδίατρο προσφέρει προγραμματισμένους ελέγχους των παιδιών στις εγκαταστάσεις μας καθώς και παροχή συμβουλών καθ΄ όλη τη σχολική χρονιά.

sitisi.png

Διατροφολόγος

Ο Διατροφολόγος μας εγκρίνει το μηνιαίο πρόγραμμα φαγητού και επισκέπτεται το σχολείο μας για χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.
iconfinder_chat_conversation_sms_chatting_files_4852569-1.png

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες. Η Λογοθεραπεία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής και στην παραγωγή λόγου.

Η ανθρώπινη επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να γίνει με νοήματα, με λέξεις και με γράμματα δηλαδή μπορεί να είναι νοηματική, προφορική ή γραπτή αντίστοιχα.

Η λογοθεραπεία έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει αποκλίσεις σε αυτούς του τομείς (σύμφωνα με παγκόσμιες κλίμακες μέτρησης δεξιοτήτων) από τη βρεφική έως τη γεροντική ηλικία.
Για το λόγο αυτό η Λογοπεδικός Αγαπίδου Κατερίνα αναλαμβάνει τη μελέτη επικοινωνίας των μαθητών του σχολείου μας. Στο πλαίσιο της πρόληψης και της πρώιμης παρέμβασης, διεξάγει ανιχνευτικό έλεγχο σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

Στη συνέχεια , ορίζεται ημερομηνία , όπου πραγματοποιείται ξεχωριστά σε κάθε παιδί, ανιχνευτική λογοπεδική αξιολόγηση ( με συναίνεση του κηδεμόνα ). Έπειτα πραγματοποιείται ραντεβού ενημέρωσης των γονέων όπου αν και εφ’ όσον χρειαστεί αποφασίζεται η κατάλληλη θεραπεία με ατομικές συνεδρίες ( με συχνότητα και διάρκεια αντίστοιχη των δυσκολιών και της εξέλιξης του παιδιού ) .
Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συνεργάζεται με όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρώτης Πρόβας και προετοιμάζουν το παιδί να αναπτυχθεί και να δώσει τη δική του Πρώτη Πρόβα στο έργο της ζωής.
Τέλος, αν κριθεί απαραίτητο , ο μαθητής παραπέμπεται και σε άλλους ειδικούς όπως Ωτορινολαρυγγολόγο και Αναπτυξιόλογο.