fbpx

ΚΔΑΠ

Τo Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Πρώτη Πρόβα είναι ένας παιδαγωγικός χώρος, που λειτουργεί εκτός του σχολικού ωραρίου, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση στα παιδιά μας. Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 4 έως και 12 ετών.

Η λειτουργία

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, γεμίζοντας τον ελεύθερό τους χρόνο , αλλά και να βοηθήσουμε συγχρόνως τους γονείς που εργάζονται.

Σε ένα χώρο πλούσιο σε ερεθίσματα και παιδαγωγικό υλικό έχει δομηθεί ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, το οποίο εκτός των άλλων, στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της συλλογικής ενσυναίσθησης των παιδιών, με σκοπό την ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας τους μέσα από βελτίωση των συναισθηματικών, γνωστικών, καλλιτεχνικών και νοητικών δεξιοτήτων τους.

Η φιλοσοφία μας

Το όραμά μας είναι ένας χώρος ο οποίος έχει σκοπό να προάγει την επιστήμη, την τέχνη, την τεχνολογία, τον πολιτισμό και γενικότερα να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, έχοντας πάντα ως κέντρο τον άνθρωπο. Μια διαφορετική εκπαίδευση.

Ένα κέντρο πολιτισμού που να στεγάζει νέες ιδέες και να φιλοξενεί τη γνώση σε κάθε της πτυχή. Ένας χώρος όπου το παιδί θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον εαυτό του και να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του.

Οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται το παιδαγωγικό πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π είναι η Βιωματική μάθηση και η Εξατομικευμένη – διαφοροποιημένη ενασχόληση.

Οι δραστηριότητες του ΚΔΑΠ

Στο ΚΔΑΠ μας συνδυάζουμε παιχνίδι και μάθηση. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να διασκεδάσουν μέσα από μία ποικιλία δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Ζάχαρη και αλάτι

Τα παιδιά γίνονται μικροί σεφ και διασκεδάζουν γνωρίζοντας τον κόσμο της μαγειρικής και της σωστής διατροφής και οργανώνοντας τα υλικά τους, φτιάχνουν γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Παραδοσιακοί χοροί

Παράδοση, μουσική και χορός. Τα παιδιά μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ρομποτική

Στο μάθημα ρομποτικής τα παιδιά απασχολούνται μαθαίνοντας τον τρόπο λειτουργίας και τον προγραμματισμό των ρομπότ, κατασκευάζοντας τα και παίζοντας δημιουργικά παιχνίδια με αυτά. Αποκτούν πρακτικές δεξιότητες και έρχονται σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας.

Εναλλακτικές δραστηριότητες

Μέσα από τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα του ΚΔΑΠ, τα παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα.

Χορωδία

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν μέσα από την ομάδα της χορωδίας.

Σχολή Καλών Τεχνών

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να εκφράζονται μέσω της τέχνης και ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών, μαθαίνουν διάφορες τεχνικές, παίζουν με τον πηλό και δημιουργούν εναλλακτικές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά αφήνοντας την φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει.

Κινητικές δραστηριότητες

Διασκέδαση και καλλιέργεια τόσο σωματική όσο και πνευματική στην ώρα της γυμναστικής. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν με μαθήματα Tae Kwon Do, Playful Yoga και Zumba για παιδιά.

Ενσυναίσθηση

Δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στα παιδιά, μέσα από το μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματα τόσο τα δικά τους όσο και των άλλων.

Μικροί επιστήμονες

Τα παιδιά γίνονται μικροί επιστήμονες και εξερευνούν τον κόσμο της Φυσικής και της Χημείας κάνοντας διασκεδαστικά πειράματα, πάντα με τη χρήση ασφαλών μεθόδων.

Σινεμά κάτω από τα αστέρια

Τα παιδιά χαλαρώνουν και ψυχαγωγούνται παρακολουθώντας αγαπημένες παιδικές ταινίες.

Παραμύθι και δανειστική βιβλιοθήκη

Μέσα από την πλούσια βιβλιοθήκη μας, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους παραμύθια και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε κόσμους μαγικούς.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Διοργανώνουμε εκδρομές πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα προσφέροντας στα παιδιά την δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού (θέατρο, μουσείο) και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Περιβαλλοντική Αγωγή

Καλλιεργούμε την οικολογική συνείδηση των παιδιών συζητώντας για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Εξερευνούμε τη φύση, καλλιεργούμε τα δικά μας φυτά, φτιάχνουμε φυτολόγιο και μαθαίνουμε την αξία της ανακύκλωσης.